Liten verkstad

har det varit idag.

Har så ont så nu går jag och lägger mig. Nya tag imorgon hoppas jag.

Hello


Torterar Pillan med dålig portugisisk musik, jag sitter och jobbar. Men är så ofokuserad, tror det blivit lite lite sömn de senaste dagarna. Affärsredovisningen är intressant - även om läraren är som ett sömnpiller. Segare än sirap är han.

Jag förstår dock inte så mycket än, väntar på att polletten ska trilla ner. Men, som sagt, för många trillar den aldrig ner, man kanske är en av dem, quem sabe..

Ska iväg på boxningen snart. Det gick bra igår även om jag trodde de skulle vara som Ali allihopan, även tjejerna, så var ju dock inte fallet, även om tjejerna är väldigt biffiga och slår så himla hårt. Har egentligen inte alls tid att gå idag, men, om jag inte går idag kommer de tro jag gav upp - och det gör jag aldrig. Men en sak som jag kände igen, tjejerna är aldrig på bra humör. De är lite sura och vresiga sådär, och det vet jag väl inte om det tilltalar mig riktigt. Man behöver ju inte fjanta runt, men heller inte se ut som en citron med pms-besvär.

Väntar på bilder från helgen så ska jag lägga upp. Någon måste få tummen ur först bara! Pik pik.

Nu ska jag äta macka och fundera över bokföring.

Back in Calmare

..affärsredovisningen började idag. Annars hade jag stannat hemma i LA ett tag till..

Är så himla trött, vill bara sova och jag känner mig rädd för att äta eftersom jag vet om hur jag blir efteråt. Jag blir ännu tröttare. Har inte tid med det just nu, sitter och pluggar och ska iväg på boxningen och handla mat. Och hämta ut böcker på pressbyrån. Jag har gjort iordningen en tallrik med pasta och tomatsås med basilika, det var det enda jag hade hemma och tycker inte änns att det är särskillt gott utan parmesan och ett glas vin.

Plööööh.

Country road, take me home

En räkgeggamacka, en filtallrik, 2 red bull och en misslyckad organisationstenta senare, är jag äntligen på väg hem. Jag skulle vilja tacka alla ni som stöttat mig i mitt maratonplugg, speciellt min ovanboende granne som spelade elgitarr för mig till efter midnatt. Och till grannen som bor någonstans i byggnaden, tack för att du slog i handfatet med något som tycktes vara en tandborste, fram till ca 02.00. Tack så mycket, hoppas kunna ge tillbaka någon dag. Som jag sa, relationer är ett evigt givande och tagande.

Jag ska hem, ut i Höka och springa, sedan hem till vårat lilla hus och duscha och krascha i min mammas underbara säng, ända tills vi ska äta underbar räk/chilligryta och ut och bowla och dricka öl.

Jag är helt slut.. Tur man är ledig en dag innan nästa kurs drar igång. Den ska bli kul! Även om jag aldrig läst nåt sånt innan, man kanske skulle gått ekonomi-inriktingen på gymnasiet, som alla andra tyckts ha gjort?

Bye!

Innan jag glömmer..SP - Brasil 2006Utsikt från bussen in till skolan kl 07.30

It's a womans world

Pillan fina har tjejkväll - älskar konversationerna och slutsatserna: Så fort man ser en snygg kille på maxi är han där och handlar med sin flickvän och det finns för tok för många brudar i världen.

Och jag kollar på let's dance. Vad ska Magnus med en röd-rosa klacksko till? Charmigt men kanske en svart man-sko hade varit bättre... åh gud att jag orkar bry mig...

Paus i plugget, eller är plugget paus i pillandet?

Mina relationer

Ett foto..Det här är ett förhållande som aldrig kommer dö ut.

Det regnar idag

Förhållanden. Definitionen av ett bra förhållande är ytterst subjektiv och hur man förhåller sig till relationen kan orsaka upplösandet av den, eller att relationen stärks och växer. Förhållanden tar slut, de försvinner ut i sanden, silas mellan fingrarna och försvinner. Andra förhållanden förstör sig självt - sedan står man där och vet inte vad som hände. Förhållanden som växer sig så starka att andra förhållanden dör ut, att andra relationer inte klarar av att stå emot den framvälvande enorma kraft som kommer från ett förhållande i sin närmiljö. Om ni tänker efter, hur många gånger har inte en kompisrelation lidit av att någon skapat en flickvän eller pojkvän? En sån där man lovar att älska för evigt?

När en relation tar slut, blir man automatiskt tom. Ibland märker man av den här tomheten, ibland inter alls, och då kan man bara gå och köpa sin chokladkaka utan att fundera mer på den saken. Men, ibland är det inte så enkelt. Många av oss har svårt att acceptera att en relation har tagit slut - oavsett vilken typ av relation det handlar om. Jag, till exempel, hade väldigt svårt att accepetera att inte Chokladmint-tårta tillverkas längre. Mina födelsedagar är inte längre dem samma. Nej, skoj åtsido, för en stund. Hur gör man? Hela livet består av förhållanden och relationer till andra och någon gång måste man lära sig hantera dem på rätt sätt - vårda sina relationer talar man om. Hur lär man sig det? Genom erfarenhet? Relationer och förhållanden kommer och går, ibland märker man inte att det är borta försen den dagen du verkligen behöver ha den där personen, eller saken, med dig. Jag märkte bara att min tårta inte produceras längre långt efter att produktionen upphörde, eftersom jag bara behöver den på min födelsedag - och fyllde hålet med daimtårta.

Alla räknar vi med att förlora pojkvänner och flickvänner. Jag kanske låter synisk, men någon gång tar det slut. Om man inte är oerhört stark. Om man förlorar en pojkvän, kan man ändå fortsätta jobba på någon typ av relation? Är man inte pojkvän eller flickvän längre, kan man "falla ner" till att bli en vän. Kanske en sån där vän som stannar livet ut? Om man har älskat någon, kan man helt tvärt bara sluta älska då? Vart tar kärleken vägen? Det har jag alltid undrat. Kanske kärleken blir en slags gemensam förståelse för varandra, en bekväm och avslappnad relation? Det där som saknades i kärleksförhållandet? Tomheten kan i bästa fall, om man har tur, fyllas upp av vänskap.

Men - om man förlorar en vän? Vad händer då? Vart tar vänskapen vägen? Vänner som försvinner, vänner som glider ifrån och lämnar en ståendes med ett stort hål i sig, vilken relation får man till dem? Många av oss har förlorat vänner utan förvarning och hjälplöst försökt gå tillbaka i tiden och hindra dem från att kliva in i bilen, eller prata dem till sans. Ett förhållande med tvärt slut där man inget kan göra, som jag anser har starka påfrestningar på relationerna till andra människor. Ibland lyckas man ta sig igenom, ibland inte. Många relationer och förhållanden tappas på vägen..

Den vännen man ser glida ifrån, vart går han eller hon? Finns det en chans att hitta tillbaka till varandra, eller kanske inte relationen var stark nog att stå emot yttre påfrestingar och andra förhållanden som kom ivägen, hur vet man? Vänner för livet är underbart, det är ett evigt givande och tagande - det perfekta förhållandet. Tyvärr tar man ofta andra förgivet och förhållandet går i kras, sedan står man där, lika förvånad som om du skulle blivit av med en nyckel och funderar på vad som gick fel?

Jag har nog haft alla slags förhållanden som går att ha. Och även brutit alla förhållanden som går att ha. Någon gång kanske jag lär mig hur man vårdar sina relationer.Nu när jag fått det här ur mitt system ska jag fortsätta läsa inför tentan imorgon, sen hoppas jag avsluta mitt förhållande till Bakka och Eriksson-Zetterquist.

Good moooorning! God Morning. God morgon.


Ska iväg till skolan nu, sitter helt stelt klädd och pyjamasen lockar oerhört mycket. Jag är så fantastiskt trött och försökte ta mig ur sängen över en timma. Låg vaken igår och kollade på Debatt och försökte plugga lite..gick sådär.

Det regnar idag - inget bra.

Och knappt nån boxning igår, tränaren var 30 minuter sen (förmodligen för han har en liten söt bebis hemma) och sen vart det mest bara blaha av allt..så jag känner en sån där energi inom mig, jag vill bara ta ut mig totalt, men det är inte så lockande i regn tyvärr.

Jag skriver mer sen ikväll, om jag orkar, annars får ni nöja er med det lilla! :)

Nu har jag suttit här och druckit te så länge att jag är sen. Fuck. Igen!

Jag är jag


Deras arbete var inte bra. Men hur bra var mitt? Det är inte sopat framför min dörr och jag kastar en massa sten. Har jag någon rätt att komma med konstruktiv kritik?Hur ofta kritiserar man inte andra, utan att tänka på hur man själv ser ut i andras ögon? Kanske jag själv som är måltavla för all kritik som jag spottar ur mig. Jag kanske borde ställa mig framfören spegel och prata? Ge mig själv lite konstruktiv kritik och feed-back? Ofta är man väldigt negativ då man talar om sig själv,  att man aldrig förstår något, att alla andra gör mycket bättre och att man är så ful i håret - detta är inte konstruktiv kritik.

Jag tycker att jag har en ganska bra syn på mig själv. Jag vet när jag är lite dum i huvudet och jag vet när jag är så himla jobbig att man kan slänga mig ut genom fönstret. Jag vet när jag presterar dåligt och jag vet hur jag beter mig när jag är arg och besviken. Jag vet precis vilka som får mig att agera så här också.

Även fast jag vet detta, gör jag inget för att bättra det. Kanske för att det är jag? Jag kanske inte vill vara så snäll och rar hela tiden? Jag brukar säga till mig själv: Nej Johanna! Varför säger du så? Och ska du verkligen skriva så? Det passar inte in i syftet. Ofta lyssnar jag på mig själv och ibland inte alls. Hur många gånger har man inte sagt åt sig att hålla käften? Jag tror på något vis att det jag kritiserar hos andra, är det som jag själv avundar och saknar - till en viss del. Jag har vänner som är för påstridiga, för utseendefixerade, för slarviga, för organiserade, för estetiska och för akademiska. För sociala, för asociala, för snälla, för arga och för mesiga. Jag ser mina vänner som ett komplement till mig. Där jag brister, fyller de i. 

...och jag hoppas jag inte sårar någon. Som alla andra är jag bara mänsklig. Precis som du. Jag är gjord av kött och blod och har ett hjärta och en själ.
Våra erfarenheter och åsikter skiljer sig, men in the end of the day..

Morrn morrn,

slog på tvn och blev äcklad. toppchefer tar inte bara ut oförskämt stora bonusar, de extraknäcker som hallickar också.

Sitter och läser igenom den partnerföretagsanalys som vi ska opponera på. Den är..annorlunda. De hade behövt en handledning innan de lämnar in, jag tycker det är ganska tråkigt faktiskt att de inte fått det. Arbetet är kort sagt dåligt och nu får de dålig kritik av oss och förmodligen komplettering. Första gången vi skrev en analys på Hotel Witt hade vi handledning - vilket var väldigt bra att ha faktiskt. Sedan den gången har vi dessutom skrivit en B-Uppsats, så jag känner att vi är på väldigt olika nivåer kunskapsmässigt.

I övrigt på dagens schema står gruppträff hos Mary förmodligen, tentaplugg och träning. Nothing else. Handla grönsaker kanske?

Ska hem till Laholm nu över helgen, byta däck och träffa kompisar och familj. Ska bli riktigt skönt faktiskt att komma bort, även om bara för två dagar. Har funderat på påsken också,
hade varit trevligt att åka upp till Stockholm då, jag ska se vad min mor säger. Ida är ju i Sundsvall, så man kanske kan få ha mamma för sig själv? :)

Nu ska jag äta frukost, har varit vaken ett par timmar redan.Ingen som vill bidra med större skålar till ett fil -och frukt-freak?

Hittade den härJag var inte ett dugg rädd för de där småkillarna.

Och vart har ni varit idag?
Lisboa kanske?

Vad har ni ätit idag?
Våffeldagen! Underbart goda våfflor hos Mary. Tack!


Sunny wednesday

Härligt!
Underbart väder, jag lägger ner tentaplugget för nån timma och drar ut o springer vid Stensö, det bästa som finns, nästan. Vill ha ledigt nån gång, men nu har man ju tenta och partnerföretag, sen en ledig söndag och på måndag drar affärsredovisningen igång. Suck.. Aldrig mer dubbla kurser. Never ever again.

Känner mig dock sjukt trött och somnar nästan fast jag sitter upp och läser. Undrar om man blir sån om man ser dåligt? Annars vet jag ine varför? Sover 7-8 timmar alltid och äter som en häst, både grönt gult och blått. Why? Jag ser helt död ut också i ansiktet..

Åh, igår efter träningen i omklädningsrummet stog taekwondoo tjejerna och vägde sig inför tävlingar. Och en liten liten tjej, kanske 10 år, stog och sa att hon får dålgit samvete efter att ha ätit choklad.. Snälla lilla fina, sluta. Ät choklad med gott samvete.. Hon var så himla liten. Hemskt..
Där står en annan och har boxats och tänkt på lasagne konstant i 1½ timma. Suck.

Vem har inte tid att njuta en så här fin dag?


Jag är bäst

ingen protest. VG8 på marknadsföringen - I RULE. Jag som kände lite ångest för jag inte tagit mig igenom böckerna eller anteckningarna, men det var väldans mycket logiskt bara på tentan, det tackar jag för!

Nu sitter jag med organisationen, somnade och vaknade av ett sms. Så intressant är det - JAG HATAR ATT PLUGGA.

Change of....boxningsgrupp. Yes! Måndag börjar jag en ny grupp, känns nervöst och lite som att jag ska börja en ny sport helt plötsligt. Härligt.

I övrigt mår jag bra i både kropp och knopp, sitter och pluggar organisation och skriver på analyser. Sjukt tråkigt..

Satt och tänkte på vad jag skulle jobba som, om jag fick välja heeeelt fritt i hela världen. Jag skulle nog vilja jobba som boxningstränare och marknadschef. Eller köra glassbil.
Men först måste jag klara detta..

Ska bli skönt och komma hem till alla fula skåningar och sydhalläningar i slutet på veckan. Jag och lillasyster ska äta pizza på lördag hoppas jag! Lillfia.

Vem blir inte kär när våren kommer?

Himlen är så fin! Ljuslila och lite blå - underbart att bo vid slottet en sådan här dag. Jag och Pillan tog en snabb och effektiv promenad längs vattnet, jättehärligt. Byter inte kustliv mot något!

Våren är här och visst får man lite sprudlande känslor? Och förhoppningar? Jag får alltid så höga förhoppningar på alla goa stunder man kommer ha med sina underbara vänner. Och alltid går det som jag vill också. Oavsett om man är här eller där, är våren alltid välkommen med kvalitetsstunder med vänner och vindunken saftflaskan.
Jag glömmer allt som har med arbete och plugg att göra. Jag är otrolig.

See u.Så här bra är våren.

Jag och Frida en trevlig kväll i KalmarAlla är vi människor

Jag tvättar. Har på mig mina gamla gamla rosa pyjamasbyxor och en stor grå kofta. Det ser jag som mina tvättkläder, då allt annat måste saneras. Så, jag sitter uppe i tvättrummet på bordet och väntar på att maskinen ska tvätta klart så jag kan få slänga in min skit, då kommer en kille (vars kläder var i maskinen) och han var så himla trevlig! Jag blev så sjukt paff att han pratade normalt med mig. Och han hade på sig ett par rutiga asfula pyjamasbyxor och en randig för liten tröja. Antingen var det hans tvättkläder - eller så var det därför han var så trevlig, för att väga upp hans sjukt taskiga klädsmak. Hans flickvän har dock väldigt bra klädsmak, har sett hennes bikini and I want it!  Men iaf, nu sitter jag här och tänker. Ja, alla är vi människor. Så varför kan man inte vara trevlig mot varandra och klä sig fult då och då? Det är ju så himla mysigt.

Nu har jag flummat färdigt. Ska plocka in frukosten och plocka fram organisationsboken.


Jag är konstnärMålat av Johanna, 1996. En är jag, den andra är min mamma :)

Produktivitet

är som vi alla vet, totalt överskattat.

Resultatet från att ha slagit min snygga skalle ihop med hennes snygga skalle är en lätt hjärnskakning. Great. Har aldrig aldrig aldrig skadat mig inom boxningen. Och så gör jag det tillslut och då är det av misstag. Fast skadar man sig någonsin för att man tycker det är lämpligt eller?
Summan av kardemumman är att jag har legat i sängen och vilat hjärnan. Fick inte kolla tv eller hålla på med datorn. Jag har fortfarande väldans ont, men klarar inte av mer tid i isoleringen nu. Undrar hur Lincon klarade det, i Prison Break?
Iaf kommer en lek-kompis hit om en timme med chips, har redan ätir upp allt godis jag hade hemma. Klarar man inte av att äta mat fungerar godisskålen utmärkt. Men nu måste jag få chips.

Inte fått ett jota gjort idag, synd eftersom jag inte har tid med det här. Jag frågade sjukvårdsupplysningen om det fanns droger eller andra sätt att "skjuta" på hjärnskakningen en vecka eller två, men det fanns det inte.. synd. De borde uppfinna något sådant.

Insläng: de rapporterar på nyheterna om en skola i växjö som är i akut behov av renovering. Inte renoverat sedan 60talet.. hmm.. det ser precis ut som Matfors skola, där jag gick mina 3 år i högstadiet. Ratigt och trasigt.

Jaja, ska invänta Frida nu med att vila lite mer. Jag har så himla ont i huvudet, undrar vad jag har gjort?

Gud är efter mig.

Las bibblas

Sitter på biblioteket - det är så mysigt.

Skulle anmäla mig till tentan som är nästa lördag, organisation och ledarskap - men vad ser jag då? Jo, den finns inte med. Johanna har blivit bortstrulad IGEN.

Om ni ursäktar så är mitt humör sjukt dåligt bara pågrund av det. Ska det vara så jävla svårt för BBS att faktiskt göra något rätt? Bara en sådan sak som att få upp marknadsföringen på min webbstudieplats var omöjligt! Var och sa till 3 gånger och nu är kursen ändå över snart. Nej, vet ni, jaghar fått nog av de här klåparna som inte vet hur en dator fungerar. Sjukt irriterande. Nej, mer, förjävligtjävlaskitirriterande.

Och det som irriterar mig ännu mer är att jag måste mejla en av de minst kompetenta människor jag någonsin mött. Ja, hon är inte min favorit på BBS och det står jag för. Hon är fel person på helt fel plats. Hon borde sitta någonstans där hon inte arbetar med människor - än mindre med internationella relationer.

JAG ÄR SÅ ARG. och jag är helt yr i huvudet av min bula, kunde inte äta imorse för det gör så ont. Känner mig så frustrerad. GODIS!!!

En bra bula

Yes, precis, jag har en bra bula i huvudet. Den sitter ovanför pannan men är ändå synlig och blå - vacker är det. Passar bra med mina ögon. Jag och en tjej som är lite längre än mig slog ihop våra kloka huvuden på träningen och här sitter jag med resultatet.

Kom dock på vad jag ska skriva om i nästa analys som ska in på måndag i organisation och ledarskaps kursen. Vi får skriva och analysera fritt denna gången och jag ska ju naturligtvis skriva om grupper och ledning inom boxningen! Ha! Varför tänkte jag inte på det? Ja ni ser vad en bula kan vara bra ibland!

Så nu sitter jag här, laddad som en tjur och ska sätta igång med min analys.

Pratade med mamma innan, Lillasyster är ju i Polen med alla nior från skolan - eh, jag får nog ringa och prata med Ida när hon kommer hem imorgon :P Så man får lite details!

I övrigt är det TUR-mässa för alla som orkar och vill.

Later!

Gomorron!Ja, det blev en vända till puben igår - riktigt najs, obrigada pela compania!

Idag är en helt vanlig dag i en helt vanlig students liv. Plugga och träna. Wiiie :D

Har verkligen inget vettigt att komma med.

Goda vännerJag o min favorit, Amanda. Ett guldkorn :)

Ah just de!

Johan!

Ja, jag kommer till Stockholm då! Precis, varför annars skulle jag bry mig om vart du är :) Får vi ta en repeat på förra gången. Det kommer lite vänner från Portugal o hälsar på mig, så då får du snygga till dig lite!

Visst är det kul att få publika meddelanden på det här viset? Slänger in en bild på dig bara för det! hihi, min favoritbild!How was your day?


Ojoj, vilken dag! Så sjukt spännande och rolig! Har träffat oerhört intressanta människor och lärt mig massor!


Eh, nej. Men jag önskar det var så.

Vaknade, som alla andra normala. Klev upp, också som alla andra normala. Åkte och handlade för 400 spänn på maxi, undrar fortfarande vad som kostade så mycket? Har jag blivit lurad? Åkte hem. Lyssnad på intervjun och skrev av den, 7 härliga sidor med blablabla från en neurotisk kvinna.

Ja, då man hör henne prata flera gånger om hör man verkligen hur hon blåser upp sig. Men nu ska jag inte hata - jag ska älska.

Åt lunch, kladdade ner mig, städade upp mig och åkte till bibblan. Läste organisation, blev frustrerad och åkte hem. Och nu sitter jag här. Ingen långpromenad och har inte sett en jävel idag. Ska trösta mig med Sex and the City ikväll efter resten av plugget. Har två kapitel kvar o läsa för att hålla mitt tidschema.

Igår på boxningen var det en tjej jag kommer ihåg från förra året som väldigt snäll och söt. Stor, alltså lång och ingen vingelpelle, men väldigt lugn och söt. Hon är något år yngre än mig och påminner om min lillasyster hemskt mycket.
Men igår - ojojoj. Hårda bud i Mellerud!  Helt otroligt så någon kan förändras! Johanna! Boxarställning!! Johanna! Kör nu då för fan!! Johanna! Inte under bältet!!

Hon var sjukt frustrerad och spänd och hård hela träningen. Elak som attans i kommentarer och slogs ovanligt fult gjorde hon. Och jag kunde inte säga något, vågade inte, haha! Men när det kom till sista 20 då man får gå in i ringarna hade hon "glömt tandskyddet". Yes. Åh Johanna är så less på sånt! Varför boxas om man ändå inte boxas? Gå därifrån och ge plats åt andra som vill, tönt. Yeah! Take that!
MEN VART TOG DEN SÖTA LILLA FLICKAN VÄGEN?

Nu är det Joshua Radin och mat som gäller för den här söta lilla flickan.

Tchau for now.Guldkorn i sandlådan


En garderob full med gamla kläder, fotomappar på datorn full med festbilder och suddiga lördagsnätter och en winamp med en massa låtar som man inte tycker om.

Men - så hittar man det där som man bara älskar så mycket, skräpandes bland all gråsten. Min blå klänning, några bilder från underbara tider i mitt liv och dom där låtarna som får ens hjärta att slå dubbla slag. Gammalt som nytt, de där sakerna som man älskar extra mycket och som man alltid är extra rädd om gör mig så glad.

Likadant med vänner. 250 vänner på facebook - tror ni alla är nära vänner, eller änns sådana jag kan säga att jag känner? Nej. De jag verkligen känner kan jag räkna på mina fingrar. De jag bryr mig om får jag nog använda tårna också för att kunna räkna. Men de sticker ut. Och även utan all teknisk hjälp hade jag hållt kontakten med dem, även om det är en hel värld emellan. Många av oss går igenom mindre roliga, ibland riktigt sorgliga saker, och då lär man sig att se de där guldkornen. De glimmar extra starkt för oss då. Man måste bara lära sig att se dem.

De där små sakerna som finns mitt i röran, mitt i allt kaos och alla gamla samlade saker - det är de som är viktiga för mig.

Dagen idag är ett guldkorn i en sandlåda. Solen skiner och himlen är blå, för en gångs skull. Jag ska försöka ta mig tid till en promenad.. Har en hel del plugg att göra, som alla andra studenter. Orkar inte träna idag, min kropp säger ifrån ibland och då måste jag lyssna.

Idag är det jag och Paolo Nutini. Han är ett guldkorn i min winamp.

Länge sen..Kommer ni ihåg den här festen?

Jag glömde..

..allt som hade med geografi att göra. Så, jag slänger in ett inlägg om Singapore, hämtat från Wikipedia så klart!

Singapore är en önation och den stadsstat som är det minsta landet i Sydostasien. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets (skild från Malacka genom Johoresundet). Singapore gränsar till Malaysia i norr och omges i övrigt av Singaporesundet; landet har havsgräns till Indonesien i syd och sydväst.

Singapore ligger 136 137 kilometer norr om ekvatorn.


Flera forntida hamnstäder har legat på platsen, som under historiens gång har tillhört flertalet imperier. Singapore var, när det koloniserades av Storbritannien på 1800-talet, en malajisk fiskeby. Det ockuperades under andra världskriget av Japan och var senare del av sammanslagningen som upprättade Federationen Malaysia. När Singapore blev självständigt var det, eftersom det hade få naturtillgångar, sociopolitiskt instabilt och ekonomiskt underutvecklat. Utländska investeringar och snabb statsstyrd industrialisering har sedan dess skapat en ekonomi som baseras på export av elektronik och tillverkade varor; merparten av denna export sker ur Port of Singapore som är världens aktivaste hamnsystem.

Enligt det livskvalitetsindex som sammanställs av Economist Intelligence Unit har Singapore den högsta levnadsstandarden i Asien, och rankas som 11:e i världen. I FN:s mer kända HDI-index kommer Singapore på 25:e plats, i Asien enbart föregånget av Japan och Hong Kong. Mätt med BNP per capita är Singapore det 22:a rikaste landet i världen. Den jämförelsevis höga rankningen hos Economist Intelligence Unit avspeglar den vikt som detta index lägger vid stabilt familjeliv och låga nivåer av brottslighet. Intressant... Jag trodde Singapore var väldigt fattigt.

Mer än 90% av Singapores befolkning bor i bostadsområden som uppförts av Housing Development Board och nära hälften använder kollektivtrafik dagligen. På grund av ansträngningar att kontrollera motortrafik, bibehållande av naturlig grönska, strikt reglering av industrianläggningars lägen och utsläpp, samt andra miljövänliga åtgärder - på regerings- och privat nivå - har Singapore lyckats kontrollera sina utsläppsnivåer inom de standarder som Världshälsoorganisationen har satt.

Singapores författning upprättade staten som en representativ demokrati. Singapore förde till en början en demokratiskt socialistisk politik med inriktning på välfärdstat. Singapores regering har dock med tiden blivit mer konservativ än vid republikens grundande. Singapore kritiseras för att, på grund av dess politiska system med ett dominerande parti, vara en begränsad demokrati. Detta visste jag dock..


Måndag nya onsdag?

Vin, ost och TP. Det låter väldigt intelektuellt. Men det var det inte, det var bara hemskt trevligt! Oväntad utgång till Mollys också, i regn och rusk flög vi ner på våra cyklar (yes de har vingar efter några vinglas) och satt o garvade ett tag. Sedan blev det te och skorpor till nattamat och vid halv fyra på morgonen ramlade jag i säng. Var så himla trött jag knappt fick av mig kläderna! Vaknade klockan åtta och funderade på långpromenad, men mitt huvud tillåter inte att jag går. Horisontellt läge och vatten är det som fungerar. Vi ska ju intervjua Hotel Witt idag, och sen har jag en ganska viktigt träning.. Stabilt. Red Bull igen? Eller kaffe? Ah just ja, ska ju träffa järngänget vid Skafferiet idag.. får inte glömma.

Nu är det avgjort!! Jag är vegetarian!! Aldrig i helvete jag sätter mina tänder i griskött igen. Grisar som stressas och skållas levande - FY FAN VA ÄCKLIGT! Tv 4 visade just ett inslag..

Usch va trött jag är - vad gjorde jag igår? Ah just ja. Nykter tentaslask. Jag har sån karaktär. Starkt Johanna!

Nu ska jag duscha och klä på mig och sen ska jag faktiskt kolla runt om det finns nåt trevligt man kan pyssla med i sommar - oavsett om det handlar om jobb, sport eller fest.

Åh! St Patrics day idag, var ju ett jäkla tjat om det igår ;) Nu ska vi fira! All heder åt Patrik!

Johanna är en ål

Ah precis. Idag på träningen har jag lekt ål. Och brandman. Och groda, skottkärra och slagsäck. Intressant det här - undrar vad tränar'n har i rockärmen imorgon! Ska vi leka fågel, fisk eller mittemellan då?
Sjukt kul iaf, förrutom att jag har vissa problem med kroppskontakt - förlåt mig om svettiga karlar inte får min puls att slå snabbare av upphetsning. (..och förlåt alla svettiga karlar som läser detta...)
Det roligaste var att ligga o åla på golvet - sånt jag alltid velat göra men känt att det inte riktigt är socialt accepterat att göra. Men på boxningen, där kan jag verkligen leva ut alla mina fantasier, bland annat slänga upp en fullvuxen man på ryggen och springa iväg. Har alltid velat göra det med Christer, ja ni vet,  puddingen som kan allt, men.. ah.. har väl aldrig fått chansen.

Imorgon ska jag äntligen träffa Vera och prata lite snabbt. Både hon och jag har lite tid, så jag tänkte att jag spelar in allt jag vill säga och ger hene, sen får hon snabbspola framåt och lyssna, så har vi sparat in en hel massa tid helt plötsligt, men ändå pratat. Är man student så är man - man har inte tid för en massa socialt tjaffs.
Appropå det ska jag hem till Mary nu och dricka vin med resten av packet. Men det är inget socialt eller trevligt, det är rent tvång.

Smell u :)

That's 70s show

Så himla kul :D Jackie och Kelso dansar i klänningar :D Skulle också vilja vara så där galen ibland, eller ha nån att klä ut. Ah, att ha någon att klä ut hade varit trevligt..

Är så sjukt mätt efter buffén, men hörrni, det var riktigt trevligt! Ikväll blir det vin hos Mary, ladda upp inför morgondagens intervju med Hotel Witt.

Ska iväg o boxas nu, yeah!

Later!

Innan man blev som man ärI somras i Tallin på en uteservering  -ganska nice. Ganska sliten.. haha :D


Maraton i marknadsföring

Yes! Färdig! Ett halvt paket russin, en red bull, en flaska vatten och ett surt äpple senare är jag färdig med marknadsföringen. Underbart! Vågar inte tänka på hur det gick. Jag försökte hålla mig kort och konsis eller vad det heter. Skriva bara det viktiga - men jag tycker allt och inget är viktigt. Allt är självklart och behöver därförinte skrivas av mig och ingenting är viktigt nog för att nämnas.
Svårt att hitta den perfekta VG-9 balansen alltså. Med VG-9 menar jag inte nån slags modifiering av G8 länderna, jag menar högsta betyget man kan få. Har bara lyckats en gång i hela mitt liv och den tenta var enligt mig en total katastrof. Jag hade hällt i mig 2 red bull och kände hur fantasin flödade ända ut i mina avklippta nageltoppar. Ungefär likaså var det idag - fast på ett dåligt sätt. Försökte slänga mig med akademiskt och politiskt korrekta ord, men jag beskrev renommésnyltning..(eller om det var misskreditering, kommer inte änns ihåg) som att åka på någon annans bananskal. Why Johanna? WHY? Sluta dricka Red Bull! Hade någon satt en krita i min hand hade jag målat upp hela marknadsföringssystemet och sedan hittat på ett eget bara för skojs skull. Stackars Hans. Får nog be om ursäkt för min tenta vid närmare eftertanke.. :(

Nu ska jag sova en stund, sedan möta upp dom andra för att käka lunch. En slags nykter tentaslask - passar utmärkt.

Ikväll blir det boxning och.. ska man verkligen börja tentaplugga igen samma dag man har haft en tenta? Jag vill göra något spännande! Något extremt! Jag kanske ska.. dammsuga soffan? Kanske man hittar pengar!

Uscha, jag är helt slut i skallen. Och Mary o alla var så duktiga o flitiga som de satt o skrev, duktigt! Själv gav jag upp :)

Lyssnar på Ivete nu, och då blir jag så glad och uppåt och pigg så jag skiter nog i att sova! Hela albumet med Ivete på Maracana är så himla bra. Hela hon är så bra. Ivete Sangalo :D Värt att åka till Brasil för! Måste se henne live innan jag dör. 22 års-present? *hinthint*

Plöh...

Fortfarande inget plugg..
Du kysser mig
som att mina läppar skulle försvinna
Du tar på mig
som om min hud var av glas
I dina trevande händer
tinar min is
Som varm tunga fastnar mot kallt järn
fastnar min bleka frosttunna hud
på ditt varma pansartjocka yttreHow was your day?Ja, Johanna har ju som sagt tenta imorgon, om 14 timmar ungefär. Pluggar hon? Ja, hon försöker.

Efter att ha varit ute och gått 1 ½ timme imorse och kommit in kall och blöt, åt jag och sedan somnade jag. Vaknade och pluggade lite, gick med Pillan och köpte godis, sen blev jag så himla hyper, ni vet, det börjar rycka lite i tårna, sen i benen, sen i hela kroppen. Och att solen visade sig gjorde inte saken bättre.. Alltså, summan av denna soppan är att jag precis har varit ute och sprungit en timma istället för att fokusera på marknadsföringen.
Det är detta som skiljer de bra från de bästa.

Jag fick lite sol på mig och det gör bra! Nu känner jag mig sjukt mer peppad att dyka rakt ner i marknadsföringen... ett stort blått hav och sen ligga på en brygga och äta kanelbullar och dricka saft...

Blöt

efter en riktigt härlig långpromenad. Nu blir det duscha för att få upp värmen och sen plugga tills ikväll, då jag hoppas decka på kudden. Stenad.

Känner mig sjukt frustrerad.

/Hurtbullen själv 

Morrn morrn!

Sitter här och ser ut som ett regnmoln, och det passar oerhört bra idag. Det är som en dagens outfit - men tänker verkligen inte posa för en kamera. Kunde inte sova inatt heller. Önskar man hade en granne att skylla på, men det är bara mitt egna huvud som felar. Jag får nog banka det i väggen inatt eftersom jag har tenta imorgon och måste få sova. Det är alla andra mina vänner som är vakna på nätterna, inte jag! Jag ska sova 8 till 9 timmar om jag ska fungera normalt. När jag va liten var det alltid jag som sa att jag skulle gå och lägga mig. Och när lillasyster inte sov om nätterna var det jag som gnällde. Stackars mamma!

Och vi skulle ut o gå.. men... det regnar ju. Sen ska jag plugga - sista skriket.

 

Schlagerkväll!

Jag har lagt ner för idag och ska snart med Pillran och köpa motivationsgodis - inte för att det behövs när jag ändå lägger ner fabriken för dagen. Men jag kan ju alltid ha belöningsgodis, eller självömkangodis där jag sitter själv i min tvåsittssoffa. Låter väldigt dramatiskt, och jag känner mig dramatisk, även om jag inte ser ut så i mina yllesockar och fula bekväma pyjamasbyxor.

Börjar bli pigg nu, lagom till säng och soffdax. Härligt, kanske jag aktivt kan kolla på schlager ikväll och slänga ut en massa elaka kommentarer och sjunga med och betee mig. Pillan du får nog stänga din dörr, jag känner mig som en dramaqueen och kommer väsnas. Om fel låt vinner är jag försten att skrika: SKANDAL! Och sen ringer jag Aftonbladet och ser till det kommer på framsidorna imorgon. Så aktiv känner jag mig nu. Rastlös kanske?

Ska man kanske sminka sig som en dramaqueen också? Och måla klorna?

Bäst jag går nu,

hej svej!

Åka o bada..


Kaffe..

Är så sjukt trött. Jag vet inte varför, men jag har somnat två gånger utan att det varit meningen. Stack ut och sprang för att se om man vaknade till, och det gjorde jag ju, under 47 minuter. Så fort jag kom in så ville jag lägga mig och sova igen. Sitter med Kotler nu och ska verkligen försöka.. men jag vill sova.

Är så himla kaffesugen också. Någon som vill komma över med en kaffetermos?

Förresten, är det final ikväll på melodifestivalen? Hmm.. kanske man ska gröta ner sig i soffan? Eller i Kotler?

Jag behöver sol och värme. En kompis på boxningen åker till  Canarieöarna idag - så himla grisigt.

Vad ska Johanna göra?

Idag blir det tentaplugg för hela slanten. Marknadsföringen är på måndag.. Var och besiktigade min lilla silverpil imorse, det gick strålande. Sen skulle jag ut och springa, men det börjde regna, sånt där irriterande sidoregn, så jag strunta i det. Sådana här dagar hade ett gymkort inte suttit helt fel..

Tackade nej till intervjun på Ving. Känns inte som jag har tid att åka och utbilda mig på Rhodos och sen jobba utomlands i fem månader, jag vill bli klar här i Kalmar innan jag gör något annat. Har redan varit så struligt med Portugal och allt. Men..hade varit sjukt kul. En bra grej för mig tror jag. Och hemskt kul de ville man skulle komma upp på intervjuer. Sen har jag möjlighet att söka till Coimbra också, i Portugal. Det är ju ett av europas bästa universitet och skulle vara en helt sjukt bra merit om jag ska jobba med portugistalande länder. Men, man kanske ska klara marknadsföringen först. En sak i taget Johanna.

Tchau

LördagFinn ett fel med denna bild. Förutom att jag är hemskt slarvig.


Então menino, este é pra ti


Sei que entendes, mesmo se escrevo meio ruim, e as vezes faltam as palavras certas. Já te escrevi tantas coisas, mas ainda falta muito pra ti dizer.

Me lembro de todos os nossos momentos, é guardo-os bem no coracão.

Talves a gente se ve um dia, o mundo é pequeno.

Obrigada por tudo, te cuida e não esquece de mim.

Johanna

Old times ;)Jo ni, det var tider det. Innan man blev tant. Spöade skiten ut vem som helst. :)

Fredakväll - Let's Dance eller Så ska det låta?

Puh... nu har jag bokfört färdigt för ikväll.. Skönt att få undan. Det går väldigt sakta när jag sitter och knappar in och dubbelkollar alla konton. Jag ser väl ut som en liten tant där jag sitter och petar. Men jag är inte så van att använda siffror som sitter på rad så som de gör på min dator.

I min tanke hade jag tänkt sätta mig med tentaplugg nu. Men orkar jag verkligen det? Jag är helt slut i skallen, som gröt.

Har knaprat choklad men är ändå hungrig, köpte en filmjölk med citronsmak. Så, det lockar ju med lite kvällsfika ändå.

Smell u :)
Jag är nog mer inne på Så ska det låta.. men det beror helt på vilka som är med. Är nog lite sångrasist.

Jag ska springa gå och handla lite kvällsfika nu, det är ju fredag så det lär ju slinka ner en o annan godis :) Sitter och jobbar och ska tentaplugga, så jag laddar upp med motivation!

Har varit effektiv idag igen. Och längtar till nästa träning på måndag. Då är tentan gjord också - himla najs.

Jo, om någon vill förklara allt som har att göra med marknadsföringsrätt? Jag fattar inte ett jota.

Puss.

Rua Sporting Club Farense, lot #18


Saudades

Ja, saudades. Saknar dem så oerhört mycket! Och längtar tills de kommer hit. Underbara människor! Idag saknar jag dem lite extra, fick ett så fint mejl från Ana. Går inte att beskriva med ord hur mycket jag saknar våra småprat in på natten, utekvällarna, middagarna, testunder. Bara att de alltid var där, och jag var alltid där.
När det knakade mellan Maria och Joao var jag där. Fick plocka upp Maria och laga henne. Ana är speciell. Vem lyckas ha pojkvän i 4 år, utan att berätta för hennes pappa? Elisabet är otrolig - aldrig hört någon vara så "realistisk" någonsin. Alltid allting svart på vitt. Alla vi har vårt eget bagage - men vi bär gärna varandras.

Behöver flera sidor för att beskriva dem. Visst tjaffsade vi ibland, men.. det gör man om man bryr sig.

Jobbigt, känner mig halv. Ska bli skönt att åka hem om nån vecka.

Go'morron

Mjölk och Kellogs röda bär. Jag är som ett barn på julafton.

Det här med våren..Efter lite mycket vin vid slottet en härlig vårdag 2008

How was your day?

Ja... klev upp sju imorse, jobbade lite, idisslade lite, såg en fluga och flög till månen. Ni som såg en kossas dagbok vet vad jag talar om.

Bibblan och marknadsföringsplugg hela dagen och träning och matlagning nu ikväll. Duktigt Johanna, ge dig själv en klapp på ryggen,

Jag fattar marknadsföringen bättre nu, efter att ha gått igenom lite med Sara och Mary. På slutet blev vi så trötta bara, tror vi ville lägga oss under bordet och ta en tupplur. Jag satt och gnällde ett tag att jag inte orkade åka och träna - vem är motiverad till nåt sent på eftermiddagen egentligen? Jo, Blondinbella är det har jag läst. Hon har ju sån här överskottsenergi som jag tycker hon kan dela med sig av.

Träningen flöt dock på otroligt bra ändå, det är där jag hämtar min motivation igen, om  jag tappat bort den. Älskart! Har alltid gjort det. Önskar man kunde satsa lite, stanna på nåt ställe längre och kanske börja tävla.. Men när är jag på ett ställe länge nog för att komma igång riktigt med träningen?

Blev iaf väldigt glad när jag fick respons från tränaren. Trodde ingen såg mig, men tydligen gör de det. Han sa det var länge sedan han såg någon med sån kraft,  sån vilja till boxning. Men, det är ju inte för inte jag har tränat på alla möjliga konstiga ställen både utomlandsoch i Sverige. Boxningen är den kärlek jag inte klarar av att lämna.

Vinglade hemåt, svängde inom ICA och bestämde mig för att bli vegeterian.

Nu är jag så trött i mina armar, ska skriva lite frågor och sådant till Sara och Mary som jag lovat, sen ska jag nog sova för att kunna börja om cirkusen imorgon. Saknar min mamma och lillasyster lite, önskar man kunde vara hemma lite mer.. Ida är ju så stor och vuxen - kan man inte minska dem, småsyskonen?

Bubblar över

Jag vill så himla himla himla mycket ha sol nu! Jag går sönder snart. Det är mitten på mars om ni har missat det, och det snöar fortfarande. Inget är som det ska!

Och idag har Johanna ingen bra dag, den är effektiv och organiserad, men min kropp mår inget vidare. Jag ska lägga mig tidigt ikväll.

Imorgon blir det en heldag på bibblan, underbara Kotler - jag ska pränta in allt som står i den i mitt hufvud! Sen ska jag sätta vg9 på tentan och gå direkt tillbaka till bibblan och pränta in organisation och ledarskap i hufvudet och sätta vg9 på den tentan också... om jag orkar.. just nu orkar jag absolut ingenting.

Té och självömkan bokföring.Hade kanske inte varit fel...

Önskar......att jag var tillbaka här... Lovely.

En sån här och lite sommarväder tack!


Morgonstund har guld i mun

Om man hade en stor kopp svart kaffe. Jag är en neandertalare utan dess like och fick stå i duschen alldeles för länge för att vakna överhuvudtaget.

Dax att sätta på sitt ansikte och göra matlåda, har lektion om en timma. Vem kom på det? Att ha lektion i ottan? Hoppas han eller hon får vattkoppor.

Hej så länge!

Oj, va dumt det lät, jag ska inte sätta på mitt ansikte, jag ska sminka mig. Bli vacker. Försöka.

YES!

Pillan är hemma och jag slipper sova själv! :D

På bibblan

och försöker komma ur bubblan av ineffektivitet från igår.

Det börjar bra - jag snor Rickards ämne och skriver allt i onödan.

Men, fnissar fortfarande åt Fredriks start på dagen, den är lite privat så delar inte med mig på bloggen. Men alla vi garva duktigt :)

Later!

SÅN HÄR VILL JAG HA NÄR JAG FYLLER 22


Och ineffektiviteten fortsätter...

Det här är helt sanslöst. När jag sitter ner och ska bokföra klart första kvartalet tänkte jag - då ballar Internet ur så citrix går så himla trögt. Kommer varken in eller ut ifrån BL och så fort jag skriver en siffra måste datorn ha betänketid - lika lång tid som tävlarna i Postkodsmiljonären. Blir galen! Börjar dagen skit fortsätter det bara så.

Så ska skriva om ledarskap. Vad är egentligen ledarskap?
Management och ledarskap är helt olika saker står det här. Ja, det ena är engelska, det andra står på svenska. Måste gräva djupare i det här för att kunna få till en diskussion känner jag.

Hmm... klockan är ju faktiskt läggdags.

Ska lägga upp en bild och göra min blogg lite mer fin.

Oh, Robban! sa idag att min blogg inte var intressant - gå och lägg dig jäkla göteborgare! Du är inte så kul du heller ska du veta. Akta så jag inte kommer med personliga påhopp och blottläggningar här i bloggen, you know I've got the info ;)

Natti!

Brain in action
Här sitter alltså hjärnan, The Big Brain, och jobbar. Mina makrillmackor och min juice. Ser ni något fel på bilden? Vad gör effektiva hjärnan egentligen?

Mina mackor är en nödlösning på akut kolhydrats craving. Ser ut som spya men smakar desto bättre.

Min lilla vänVärldens finaste och mest underbara vän

Ineffektiviteten continues

Jag stack. Smög iväg. Gjorde en Michael Jackson ut från boxningshallen. Jag. är. en. latmask.
Blev så oerhört oinspirerad av de som var där, och jag ville inte boxas förbannad. Lata finniga och dumma tonårsgrabbar som bara stirrar in i linnet på en när man gör armhävnigar borde låsas in. Eller lämnas in någonstans. Sen sitter de på stolarna, knyter 54 knutar på skosnörena och pratar om "heta brudar i skolan". Den här heta bruden har tröttnat.

Eftersom min dag redan varit så ineffektiv tänkte jag fortsätta det hela med att dammsuga lite halvdåligt och göra halv-okej mat. Sen fortsätta med jobbet.

Bästa saken idag var Mary, de roliga citaten bara flödar ur henne! Hon är en del av min ineffektivitet, haha

Nej, om man ska sluta skriva och kladda och börja göra något vettigt av det som kvarstår av livet. Dagen menar jag. Av livet hopps jag att det kvarstår mer tid än för att bara hinna städa och laga mat.

Effektivitet är överskattat

Så underbart. Precis när jag verkligen känner för att GE UPP, hör jag Freddelino säga .... eh... va säger ni..?
Yes tänker jag nu! Får man gå hem nu utan att vara den som sviker gruppen? Har varit så himla oeffektiv nu i 6 timmar.  Trodde inte jag kunde sjunka till den här nivån att jag sitter och bloggar under så kallad skoltid. Dax att ge upp. Bara för att jag varit så lat nu, ska jag släpa mig iväg och träna fast att jag har nytvättat hår. Straff. Träningen är ju rolig, att tvätta håret två gånger på en dag är olagligt.

Jag har haft kul idag. Trots allt.

Substitut

Jag har kommit på att ostmackor och varm o'boy kan ersätta vilken närhet och kärlek som helst. Varm inombords, mätt och det är lite roligt att doppa mackan i chokladen också. Så, ett tips till mig själv och mina söta singelvänner är att gå o fixa egen kärlek i köket.

Kollar på Beck ikväll, med ett öga öppet och ett stängt. Är helt slutkörd som sagt. Ska väl försöka sova, men Pernilla är inte hemma och jag hatar att vara själv hemma. Jag hör alla möjliga konstiga ljud och ser saker som inte finns. Kollar så dörren är låst 15 gånger och håller mig borta från fönstren. Tror inte jag har lärt mig än vart ljuden kommer ifrån.

Imorgon är det inbokat en heldag på bibblan i grupparbetet. Jag älskar grupparbeten! Skitkul är det verkligen! Beror klart på gruppen, men jag trivs alltid där jag är. På eftermiddagen, kvällen, ska jag till boxningen. Sen plugga eller jobba. Kanske hitta på något annat också?

God natt!

ps. Kollade ni på Kalla Fakta ikväll? JAG BLIR SÅ ARG! FY FAN!

Gårkvällen

gick i festens tecken. Hade inte tänkt gå ut, men som jag brukar säga så blir det aldrig som man tänkt sig. Det har jag fått bekräftat flera gånger.

Sjukt trevligt med starka vänner och goda drinkar, eller vice versa?


Kvällen äventyr pågick långt in i gryningen och Johanna har sett ut som en gammal disktrasa idag - välförtjänt.Alla var nog väldigt mycket i dimman.

Anklaga mig inte

för att ha en "fult stylad" blogg. Det här är ingen modeblogg eller liknande. Och jag har dessutom aldrig sagt jag är expert på blogg-design! Fult är det nya svart.

Wilma

Kolla så söt hon var, lilla Wilmut Kål. Uscha vad vi saknar henne!

Piller?

Är så sjukt trött. Jag får inte upp mina ögon trots kaffe, russin och en massa vatten. Dock inegn frisk luft än så länge. Somnade nästan till ett Sex and the city avsintt innan. Då är det riktigt illa!

Ska käka köttfärssås hemma hos Frida sedan. Ja, köttfärssås. Det var så hon skrev. Undrar om det ingår något i det? Underbart i vilket fall.

oh, www.olhares.pt har oerhört vackra bilder. Inte röra - men titta får man mer än gärna!

Ska dyka djupare ner i bokföringsmisären nu.

Ah precis!

Här får jag vara precis hur störd jag vill. Så himla härligt, välkommen till Johannas frizon!

Skidåkarna

Har de kommit i mål än? Våra vasalopps-åkare? Skulle inte förvåna mig om en o annan eftersläntrare fortfarande är kvar där ute...

Egg headJag tycker att den här bilden är så fruktansvärt ful

En kossas dagbok

är nog det sötaste barnprogram jag vet. Ända sedan jag var liten barnrumpa har jag tyckt det är hemskt roligt när hon säger "såg en spindel".

Nuförtiden är barnprogrammen så jobbiga, tittar på fyran nu. Tycker barn att de här grottmänniskorna är roliga? Nu börjar nyhetsmorgon äntligen! Kände jag var på tok för glad när jag vaknade imorse - bra att komma ner på jorden lite med hjälp av nyheterna.

Det snö-regnar utanför mitt fönster, precis när jag börjat på vårkänslor, jag får nog stoppa in dem igen!

Idag väntar plugg och jobb. Ah, precis, jag ska fortsätta med bokföringen, eller bökföringen, beror på hur man ser det. Målet är att bli auktoriserad (ja precis, då pratar vi riktigt långsikitigt, två veckor eller så, haha)
Nej, målet är att ta mig igenom 2008.

Tänk er...
..att hitta denna under sängen, eller tv:n när ni går på med er nya Electrolux superduper dammsugare. Mmm, tänk er för 2 gånger innan ni börjar flytta på möblerna där hemma. Antar ingen vill få in denna i sitt rör.

Sjunde mars, fortfarande sjunde dagen


Dikten där nere är gammal. Ruggigt gammal. Ni vet, på den tiden man fortfarande kunde bli hopplöst förälskad i ett par gympaskor och adidasbyxor. Och moped - en Yamaha DT.

Sjunde mars, sjunde dagenOfta säger jag aldrig riktigt vad jag tycker och tänker. Bara till vad jag kan komma på två personer. Det är min mamma och min pappa. Jag får alltid väldigt bra svar. Med mamma blir det ibland tjaffs, men det är helhjärtat tjaffs. Pappa säger inte så mycket, som man hör åtminstonde. Men vi vet att han lyssnar och stöttar.

Amanda också, till henne säger jag allt. Mundiarré är det enda rätta i vår vänskap, det enda som är så rätt att det rättfärdigar allt annat.

Ikväll fick jag inte fram ett ord. Jag blev lite trött och var plötsligt tvungen att ställa mig upp mitt i let's dance och gå hem. Ringde Malin, men fick upptagetton. Typiskt när jag faktiskt hade tänkt att berätta allt,. Allt vad jag tycker och tänker och känner - så får jag upptagetton. Det kan bara betyda en sak - det får vänta.

När jag kom hem låg grannens ölburkar framför min och Pillans vackra dörr. Imorgon är det jag som går och lägger mina tamponger framför hans dörr. Hänger dem i handtaget.

Grinig som få och slut som alla andra, fredagkväll är äntligen över, imorgon är en ny dag med nya möjligheter!


Sjätte mars, sjunde dagen

Jag ser dig som du är

När du ligger där
Bredvid mig.

Jag känner dig som du är
När jag smeker din kropp

Så många tankar
Vill du vara vaken i natt
Så jag kan prata med dig?

Vi somnar inte i natt
Vi pratar vi älskar

Vill du somna i natt
Så jag kan titta på dig

Du somnar i natt
Jag ligger vaken och ser
Ser på han som
Kastat om hela min värld.


RSS 2.0